Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
31.10.18: Den internationale branchesammenslutning AIPIA (Active & Intelligent Packaging Industry Association), beskæftiger sig, som navnet antyder, med såkaldt "smarte emballager", der er tilført en række digitale funktioner. Og derfor plejer informationer fra sammenslutningen også at havne i PACKobservers spalter. Meeen som AIPIA skriver i et af sine seneste nyhedsbreve: – Ikke alle smarte emballager behøver at have en gizmo eller en interaktiv enhed for at være det.
Læs mere
31.10.18: Gennem overtagelsen af aktiverne fra den østrigskbaserede ingrediensleverandør Österreichische Laberzeugung Hundsbichler GmbH, vil Chr. Hansen yderligere udvide sin enzymproduktion og tilstedeværelse i de traditionelle segmenter for specialoste. Hundsbichlers produkter er bredt anerkendt for høj kvalitet, og dette opkøb vil gøre det muligt for den danske ingredienskoncern at tilbyde osteproducenter, hvad man selv kalder en uovertruffen produktportefølje af animalsk osteløbe.
30.10.18: En omfattende omstilling til mere sunde kostvaner og bedre produktionsmetoder er nødvendig for at holde fødevaresystemet inden for grænserne af planetens formåen. Det fastslår en række forskere, som har kvantificeret, hvor stor omstillingen skal være.
29.10.18: Når aftensmaden sættes på bordet i de danske hjem, hitter traditionelle retter som stegt kylling, frikadeller og pasta med kødsovs. Men en ny undersøgelse fra Karolines Køkken viser, at der er kønsforskelle at spore i danskernes hverdagsfavoritter. Hvor mændene ofte spiser hakkebøf med brun sauce, pasta med kødsovs og frikadeller til aftensmad, vælger kvinderne retter som stegt kylling, salat og fisk.
24.10.18: Alle Folketingets partier er i dag blevet enige om, at Fødevarestyrelsen fremover skal følge problemvirksomheder langt tættere. Til gengæld lempes kontrollen for de virksomheder, der er bedst til at følge reglerne.
17.10.18: Fødevarebranchens nye fagmesse Madværkstedet, som havde premiere i 2017, vender stærkt tilbage igen i 2019. Allerede med mere end fem måneder til messestart nærmer messen sig udsolgt.
25.10.18: Muslinger, græs og tang kan blive nogle af fremtidens proteinkilder til foder og fødevarer. I dag offentliggør miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen en ny handlingsplan for fremtidens bæredygtige proteiner. Handlingsplanen er et svar på anbefalinger fra Det Nationale Bioøkonomipanel.
24.10.18: Ærter findes i mange afskygninger, passer godt til vores klima og er fulde af protein. Men de er gået lidt i glemmebogen. Nu skal rammerne ridses op for et nyt initiativ, der undersøger ærters potentiale som alternativ til animalsk protein i fødevarer.
22.10.18: Nu får alle æg fra pakkerierne under Danske Æg et nyt dansk våbenskjold trykt direkte på skallen. Brancheorganisationen slår fast at danske æg er de mest sikre og testede i verden, men at andelen af udenlandske æg med ringere fødevaresikkerhed vokser i de danske supermarkeder, og at man vil lave om på det.